Юлія Донченко до Дня народження Кобзаря видала сингл "Така її доля"

Юлія Донченко до Дня народження Кобзаря видала сингл "Така її доля"

Maxima Юлія Донченко до Дня народження Тараса Шевченка видала сингл "Така її доля". Основою пісні став вірш "Причинна". Це рімейк давнішої пісні, яку зокрема виконувало Тріо Мареничів.

0:00 0:00
10
1x

Фото: пресслужба Юлії Донченко

"Цей кавер створено до Дня народження нашого славетного Кобзаря, щоб згадати його величну поезію втілену у піснях. Вона завжди залишається для нас актуальною і цінною, адже цю пісню слухали наші батьки слухали ми в дитинстві сподіваюсь, що її будуть слухати наші діти та онуки. Це така важлива духовна спадщина, яка дає нам внутрішню опору та ідентифікацію і вважаю, що сьогодні, особливо в наш час — це надзвичайно важливо. Тут є велике джерело енергії і наснаги до життя. Цей трек не є звичним для моєї творчості,  він є  особливим. По-перше, я додала приспів, підібравши для нього досить експресивний фрагмент з тексту Тараса Шевченка, а по-друге, в пісні звучить лише голос і акомпанемент гітари, на якій зіграв відомий український талановитий музикант і композитор Костянтин Шелудько. Саме така прозорість виконання в якій, так би мовити, нічого зайвого дозволяє максимально зосередитися на глибині і емоційності, ліричності поезії Кобзаря, яку я передаю голосом цим природнім і в принципі найголовнішим акустичним інструментом", — розповіла Юлія Донченко в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

 

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон свіжий епізод програми.