Нині було випущено рекордну кількість Кинджалів — Ігнат

Нині було випущено рекордну кількість Кинджалів — Ігнат

Вночі противник здійснив 81 пуск ракет різного базування та 8 пусків ударних БпЛА з трьох морів з усіх напрямків. Силами та засобами ППО із 48 крилатих ракет знищено 34 крилаті ракети, а також 4 БпЛА. Внаслідок організованої протидії 8 керованих авіаційних ракет Х-31П та Х-59 не досягли своїх цілей. Не вдалося збити ракети С-300 та 6 "Кинджалів". Детальніше про ситуацію в Україні розповів Українському Радіо начальник служби зв'язків із громадськістю командування Повітряних сил ЗСУ, полковник Юрій Ігнат.

0:00 0:00
10
1x

На фото: роботи з розбору конструкцій зруйнованих будинків, ДСНС  

Майже всі види озброєння були випущені сьогодні

Сьогодні ворог використав ракети морського, повітряного та наземного базування, каже Юрій Ігнат. Всі основні типи ракет сьогодні було випущено по Україні. Це були С-300, Х-101, Х-555, "Калібр", Х-22, 6 "Кинджалів" за один раз, протирадіолокаційні та керовані Х-31П, Х-59. "48 крилатих ракет, з яких ми збили 34 ракети "Калібр", Х-101 та Х-555. 8 ракет Х-31 та Х-59 також не досягли своїх цілей. "Кинджал", Х-22 та С-300 недоступні для збиття. Пуски були здійснені із акваторії морів Азовського та Чорного ("Калібри" та авіація, Х-22 з бомбардувальників), Каспійського (10 літаків ТУ-95). І з північного напрямку працювали Ту-22М3, які запускають ракети Х-22. Також літали і БПЛА". 

Наслідки ударів

Наслідки після ударів ракет будуть, каже Юрій Ігнат. Перш за все були атаковані об'єкти критичної інфраструктури. Крім того, спікер закликає ставитися обережно до "місць прильотів", щоби не було додаткової інформації для ворога і він не зміг скоригувати їх наступного разу більш точно. 

Західна ППО не є панацеєю від "Кинджалів"

Щодо західної ППО, то ми можемо розраховувати на неї, але це не буде панацеєю від, наприклад, "Кинджалів", переконує Юрій Ігнат. "Ми повинні розуміти, скільки цих систем буде надано Україні. Їх буде не так багато. Ми бачимо технічні характеристики щодо балістики. А це до 40 км радіус ураження. Інші типи ракет можна збивати такими комплексами до 150 км. Скільки треба таких систем, щоби перекрити нашу територію? "Кинджал" може летіти в будь-яку точку. Червоніє вся Україна, навіть якщо один літак піднімається в небо (з "Кинджалами"— ред.). Вони розуміють, що ми ці ракети не зможемо перехопити. У РФ була мета вразити один із якихось об'єктів. "Кинджал" є модифікованим комплексом "Іскандерів", але вже повітряного базування. Це аеробалістична ракета, яка летить із великою швидкістю по балістичній траєкторії із літака із верхнів шарів до своєї цілі і різко опускається вниз". 

Що є ще у ворога?

"Є ракети "Онікс" берегового комплексу, які передбачені для ударів по морських цілях, їх запускають із території Криму по півдню України. Іскандерів сьогодні не було зафіксовано".